Vad är skillnaden på lärande och utbildning och hur kan jag som chef stötta mina medarbetare i den träning som krävs efter genomförd utbildning, rent praktiskt? I veckans avsnitt gästas vi av Michel Westher, VD på Knowly som är en digital lärplattform vars affärsidé är att stötta chefer och medarbetare i olika inlärnings- och utbildningsinsatser. Michel är en passionerad nörd inom lärande och hur man får ut effekten av lärandet. Hur utreder man behovet av utbildning inom en grupp och på individnivå? Hur får man in kulturen kring beteenden genom lärande?Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt!
Hörs inget? Ladda ner filen här.Välkomna tillbaka till Påjobbetpodden! I höstens första avsnitt pratar vi om att bryta ihop och gå vidare. Hur hanterar man en förlust i arbetslivet? Det kan handla om att förlora en kollega eller genomgå stora förändringar inom organisationen. Tobias och Maria resonerar och delar med sig av hur de själva hanterar förändringar och olika svåra situationer. Du får även en sneak peek inför höstens tema, vad vi kommer prata om och vi har såklart en rad spännande inbjudna gäster. Stay tuned!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I säsongsavslutningen av Påjobbetpodden återger Maria och Tobias en gedigen sammanfattning av säsongens lärdomar. Genom inspirerande citat från gästerna skapas en summering av vad de har fått lära sig om transformation och framförallt motivation under säsongen. Avslutningsvis presenterar duon framtidsspaningar med retrospekt inom områdena organisation och ledarskapskultur. Wise Consulting önskar er en trevlig sommar och på återhörande i höst!
Hörs inget? Ladda ner filen här.
I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar författaren, forskaren och grundaren av Schibboletkonceptet, Julia Romanowska. Schibboletkonceptet handlar om att konstnärliga uttryck med fria samtal om existentiella frågor skapar förutsättningar för ledarutveckling. Konceptets fokus riktar in sig på ledare och beslutsfattare. Missa inte detta rykande färska avsnitt av Påjobbetpodden!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I veckans avsnitt möter vi Emma Stenström som är docent vid Handelshögskolan i Stockholm, krönikör i Dagens Industri samt författare till boken Bubbelhoppa. Idag pratar vi om Emmas forskning kring bubblor och den metod som hon utvecklat om bubbelhoppande. Metoden har testats på över tusen deltagare från olika yrkespositioner och samhällsklasser. Syftet med metoden är att ge utövarna verktyg till perspektivtagande, inkludering, lära sig lyssna, fråga, hantera konflikter och bygga tillit – en metod för att förstå andra helt enkelt. Men hur går det till i praktiken och hur kan detta tillämpas i en organisation? Vidga dina perspektiv och lyssna till veckans avsnitt!
Hörs inget? Ladda ner filen här.Hur ska vi motivera våra medarbetare och vilka är dom tre behoven som vi behöver för att stärka den inre motivationen? I veckans Påjobbetpodden gästar Desirée Rova, VD och grundare för MyNeeds samt författare som berättar om sin forskning som ligger till grund för hennes bok Motiverad!
Hörs inget? Ladda ner filen här.Vad kan ett kontor vara och vad händer när vi får välja? Hur främjar vi mångfald på kontoren när nya mindre 15-minutersstäder i storstäderna förstärker gentrifieringen? Hur bryter vi avståndstagande mellan urbana städer och landsbygd? Hur ser trenderna ut bland unga arbetstagare? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästas vi av Amanda Back, Head of Marketing på Epicenter och Anna Thelander, Head of Marketing & Communications på AMF Fastigheter som kommer att berätta om de senaste trendspaningarna inom kontor och arbetsliv, missa inte detta fullspäckade avsnitt!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I veckans avsnitt gästas vi av Ann Hellenius som är VD för CapGemini Invent i Sverige, Danmark och Finland. Ann har även belönats med flera prestigefyllda priser, bland annat nominerad till Årets chef och utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinnor inom tech. Vi bjuder på ett inspirerande samtal där vi pratar om allt ifrån konsten att skapa möten med djupare närvaro, stärka den inneboende kraften i organisationen till att få kontroll över sin kalender.
Hörs inget? Ladda ner filen här.I veckans avsnitt gästas vi av Simon Elvnäs, leg. arbetsterapeut, föreläsare och doktorand vid KTH samt författare. Simon har genomfört ett otroligt spännande och omfattande forskningsprojekt kring ledarskap och hur chefer fördelar sin tid. Detta resulterade sedan i den skriva boken Effektfull. Missa inte dagens avsnitt när vi grottar ned oss i effektfullt ledarskap, överprestation, övertro på effektivisering och dålig självinsikt.
Hörs inget? Ladda ner filen här.Välkomna till säsongspremiären av Påjobbetpodden 2023! I dagens avsnitt får du höra om vad säsongens tema kommer handla om. Maria och Tobias delar med sig av sina nyårslöften och dessutom återintroduceras Veckans krämpa, fast med en liten twist. Vi delar även med oss av en rolig happening som händer här under våren. Missa inte detta!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I säsongens sista avsnitt av Påjobbetpodden sammanfattar Maria och Tobias säsongen som varit, spelar upp ett medley av gästernas citat, samt går igenom orden transformation och förändring. Vad är skillnaden på dessa två ord, som båda används frekvent i affärsutveckling och ledarskapssammanhang? Dessutom spår Maria och Tobias om nästa års organisationstrender. Missa inte detta!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I dagens avsnitt av Påjobbetpodden möter vi fyra representanter från HR-teamet på Svea Solar, vinnarna av årets upplaga av Human Growth Award! Lyssna på Linn Aschberg, Marcus Brosjö, Anna Klingborg och Emma Wallgren som berättar om bolagets framgångsfaktorer, värderingar och solar-as-a-service. Missa inte detta!
Hörs inget? Ladda ner filen här.I dagens avsnitt möter vi Alexander Rozental! Alexander är legitimerad psykolog och docent vid Uppsala Universitet, samt författare till bland annat boken Bättre än perfekt. Idag pratar vi om när perfektionismen blir lite för mycket, och hur man som chef gör när man har en medarbetare som är perfektionist. Svaren får ni i veckans avsnitt!
Hörs inget? Ladda ner filen här.